Biografie

Naam Joska Marianne Le Conté
Geboortedatum 29 september 1987
Geboorteplaats Zeist
Woonplaats Soesterberg
lengte 172 cm
Gewicht 70 kg
Opleiding Hogeschool van Amsterdam: 2005 - 2009
Bachelor Sport, Management en Ondernemen
Open Universiteit: 2010 - 2014
Master Managementwetenschappen
Werk Koninklijke Nederlandse Motorrijders Verenging: 2011 - heden
Beleidsmedewerker

Joska heeft in het verleden verschillende sporten gedaan: schaatsen, turnen, korfbal, tennis. Op twaalfjarige leeftijd heeft ze ervoor gekozen om verder te gaan in de atletiek, wat ze al vanaf haar zevende deed. In het begin focuste Joska zich op de meerkamp, maar toen ze oud genoeg was voor het onderdeel polsstokhoogspringen, werd dit haar specialisatie. Hiermee is Joska verschillende keren Nederlands kampioen geworden bij de junioren. Toen ze in 2006 in aanraking kwam met skeleton tijdens een scouting cup in Harderwijk voor zowel skeleton als bobslee, is Joska overgestapt naar de skeleton sport. Voor skeleton is ook sprinttraining benodigd, dus Joska is ook nog vaak op de atletiekbaan te vinden.

Het eerste jaar is Joska begonnen in de Europacup. Een jaar later ging Joska een stapje hoger richting de Intercontinentalcup. Met de resultaten uit Intercontinentalcup kwalificeerde Joska zich voor de World Cup. Het grote doel is nu, na 2 keer de internationale, maar niet de Nederlandse limiet, om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2018 in Pyeongchang.

Tijdens haar skeleton carrière heeft zij in 2009 haar hbo-studie Sport, Management en Ondernemen binnen vier jaar weten af te ronden. Daarnaast heeft Joska een diploma als outdoor sportinstructeur en als atletiektrainer. Ze geeft dan ook al jaren atletiektrainingen en is ook al een paar jaar werkzaam als outdoor instructeur. In oktober 2010 heeft Joska met medewerking van het NOC*NSF en Randstad besloten om nog een master Managementwetenschappen te gaan volgen aan de Open Universiteit welke ze in 2014 met succes heeft afgerond.

Sinds juni 2011 is Joska via het project Goud op de werkvloer van NOC*NSF en Randstad aan de slag gegaan als beleidsmedewerker bij de Koninklijke Nederlands Motorrijders Vereniging.

 

MENU

Inschrijven nieuwsbrief

Hoofdsponsoren

Eurotech