Eerste World Cup

De eerste World Cup zit er alweer op! Met gemixte gevoelens kijk ik hierop terug! Aan de ene kant ben ik tevreden, omdat ik weer een persoonlijk record heb weten neer te zetten, maar een 15e plaats is zeker niet wat ik ervan gehoopt had! Helaas ben ik fysiek nog niet in topvorm en heb ik bij de start ook nog een klein beetje laten liggen. Daarnaast is het deelnemersveld een stuk sterker geworden. Het zijn niet meer de Duitsers die domineren, maar Rusland en Australië hebben flinke stappen gezet en staan nu op het podium! Opvallend is wel dat deze allemaal nieuwe materialen hebben……de technologie gaat steeds verder! Het is frustrerend om te zien dat mensen die langzamer starten en slechter sleeën toch hogere snelheden halen! De coach is dan ook bezig om te kijken wat we kunnen veranderen aan het materiaal om het gat met de top kleiner te maken.

Inmiddels heb ik ook de eerste trainingsdagen in La Plagne afgesloten zonder blauwe plekken of blessures. Het is voor mij de eerste keer op deze baan en het is een van de moeilijkere banen. Het is ook nog eens een lange baan, met veel bochten wat het extra moeilijk maakt om de baan te leren kennen! Velen andere zijn al een keer eerder op deze baan geweest dus dat werkt zeker niet in mijn voordeel! Gelukkig verbeter ik mezelf wel iedere run weer, maar ik ben nog verre van tevreden over mijn runs en tijden! Hopelijk brengen de laatste twee trainingsruns nog even die extra zet die ik nodig heb om zaterdag een goed resultaat neer te zetten!

Volgende week gaan we naar Winterberg, dit is over het algemeen een goede baan voor mij. In het begin van het seizoen heb ik er al getraind en een mooi nieuwe persoonlijk record neergezet. Ik kijk er naar uit om weer in Winterberg te sleeën op een oude vertrouwde baan!

MENU

Inschrijven nieuwsbrief

Hoofdsponsoren

Eurotech

Twitter

Random Image

20111216wi011.jpg