12e plek in Winterberg!

In La Plagne uiteindelijk geëindigd op een 18e plek. Hier was ik zeker niet tevreden over! Mijn runs waren zeker niet slecht, maar tijden vielen zwaar tegen, waarschijnlijk een verkeerde keuze van runners of verkeerde set-up van de slee voor die baan. Dat is het probleem van een nieuwe baan, je hebt maar een paar runs om de baan te leren en de juiste set-up te vinden. Dit is dus duidelijk te weinig gebleken.

Na La Plagne was het tijd om wat dichter bij huis te gaan sleeën, namelijk in Winterberg! Toch altijd een van mijn favoriete plekken om te sleeën omdat de familie dan altijd komt aanmoedigen!

Deze week was ook de sprintcoach van de Britten aanwezig om aan onze start te werken. Mijn start viel de eerste twee wedstrijden zwaar tegen. Vorig jaar zat ik meestal in de top 5, afgelopen twee wedstrijden slechts rond de 14e plek. De sprintcoach zag echter een flinke fout in mijn techniek die er deze zomer is ingeslopen. Door deze aanpassing in de techniek te doen startte ik meteen 0.1s sneller! Op de wedstrijddag had ik nu dan ook weer de 3e starttijd! Jammer dat deze fout er niet eerder is uitgehaald.

Het weer in Winterberg was alleen niet ideaal om te sleeën. Veel regen en sneeuw. Ook op de wedstrijddag was er ’s ochtends een flinke sneeuwbui. Sneeuw kan grote invloed hebben op de resultaten en een wedstrijd moet natuurlijk wel eerlijk zijn dus vandaar dat er is gekozen om de eerste run af te lassen. Gelukkig werd het weer beter en stopte het met sneeuwen zodat we op de tijd met de tweede run konden starten voor onze wedstrijd. Het veld zat verassend dicht bij elkaar! Ik ben geëindigd op een 12e plek, slecht 0,41s achter de snelste. Ik had een goede run op een klein foutje na bij de eerste bocht, deze heeft mij waarschijnlijk een top 10 positie gekost. Maar ik ben zeker tevreden met mijn 12e plek, zo hoog ben ik nog niet geëindigd. Maar voor de toekomst zit er nog meer in!

MENU

Inschrijven nieuwsbrief

Hoofdsponsoren

Eurotech

Twitter

Random Image

20111216wi031.jpg