Teleurstelling

De afgelopen twee World Cup wedstrijden zijn geen succes geweest. Te beginnen met de World Cup in Konigssee. Tijdens de trainingen heb ik hier 2 crashes gehad uit kreisel (360 graden bocht). Deze stond erg lastig dit jaar, ik was dan ook zeker niet de enige! Tijdens de wedstrijddag is zelfs Martins Dukurs, de ongeslagen man voor meer dan een jaar gecrasht.

Deze crash heb ik weer snel uit mijn hoofd gezet, maar toch bleven de tijden erg tegenvallen, ook tijdens de wedstrijd. De coach dacht in eerste instantie dat het kwam door teveel sturen om nog een crash te vermijden. Maar na de wedstrijd terug te hebben gekeken en de tussentijden te analyseren bleek er iets anders aan de hand te zijn. Door de crash was het frame van de slee verbogen waardoor ik nu in plaats van 14cm mes op 21cm aan het sleeën was.  Hoe meer mes, hoe meer je afremt. Vandaar dat ik dan ook de hele weg tijd heb verloren en met een goede run toch slecht op een 22e plaats ben geëindigd.

In St. Moritz hebben we het sleeprobleem verholpen en had ik alle vertrouwen in een goed resultaat. De trainingen gingen super en waren zeker top 10 waardig! Op de wedstrijddag was er sprake van flinke sneeuwval, maar de baan werd goed geveegd. Alleen bij de start had ik de pech dat er toch nog aardig wat sneeuw in het spoor lag en ik slechts een 19e starttijd had.  Vervelend, maar geen ramp want het is een lange baan dus de start is minder belangrijk. Ik was erg goed onderweg en lag bij de 3e tussentijd al 9e! Helaas heb ik daarna een hele grote stuurfout gemaakt waardoor ik heel veel snelheid ben verloren en weer op een 22e plaats ben geëindigd. Ik baal hier ongelofelijk van, want de bocht waar ik de stuurfout maakte was juist de bocht waar ik de hele week in training veel snelheid maakte en een aantal plaatsen inliep. Zware teleurstelling dus, maar wel het vertrouwen gekregen dat een top 10 klassering erin zit dit seizoen!

MENU

Inschrijven nieuwsbrief

Hoofdsponsoren

Eurotech

Twitter

Random Image

20111216wi061.jpg