Canada

De laatste twee wedstrijden hebben plaatsgevonden in Canada. De eerste in Whistler op de Olympische baan van Vancouver en de tweede in Calgary de Olympische vaan van 1988.

Whistler is een baan die mij altijd goed heeft gelegen! Het is een baan met zeer hoge snelheden en een paar agressieve bochten waar hard gestuurd moet worden! Vooraf aan de wedstrijd waren er nog een extra trainingsdagen ingelast. Altijd fijn om extra te mogen trainen! Wat wel lastig was, is dat ze de ijscondities niet de hele week gelijk hielden. Omdat na de extra trainingsdagen er ook bobslee was en er daarbij veel nieuwelingen waren op deze “gevaarlijke” baan was er besloten om het ijs langzamer te maken. Ook wij moesten daarom trainen op langzamer ijs, wat toch best lastig is als je dat niet gewend bent doordat je anders moet sturen. Gelukkig was het ijs de laatste trainingsdag en met de wedstrijd wel snel! Snel genoeg om een nieuw snelheidsrecord voor mezelf neer te zetten!  135,92 km/h, ook heb ik 4 tiende van mijn persoonlijk record in Whistler afgehaald en 4 honderdste van mijn starttijd. Na de eerste run lag ik op een 11e plaats, slechts 3 honderdste verwijderd van een top 10 positie. In de 2e run helaas een foutje gemaakt waardoor ik op een 14e plek ben geëindigd.

Daarna was het tijd voor Calgary, een baan waar ik slechts 8 runs gehad had in het verleden.  Ervaring mist dus nog een beetje op deze baan. Dat bleek ook tijdens de trainingen en wedstrijd zo te zijn. Helaas ben ik niet verder gekomen dan een 21e plaats.

Na de wedstrijd is er een week rust voor het WK begint. Deze week hebben we wel nog een paar extra trainingsruns gehad in Calgary, wat zeker geen kwaad kan omdat mijn ervaring nog mist op deze baan! Tijdens deze trainingen ben ik flink vooruit gegaan!  Zoveel zelfs dat ik tijdens deze trainingen een persoonlijk record heb gesleed!! Jammer dat de wedstrijd niet een weekje later was! Maar voor de volgende keer weet ik nu wat ik moet doen op deze baan! Daarnaast hebben we een aantal zware fysieke trainingen afgewerkt. Ook hebben we wat tijd gehad om Calagary en omgeving een beetje te verkennen. Voordat het WK begint hebben we nog een paar vrije dagen in Lake Placid. Alhoewel, vrij….een paar dagen waarop we niet afdalen, maar uiteraard wel fysieke trainingen doen.

 

MENU

Inschrijven nieuwsbrief

Hoofdsponsoren

Eurotech

Twitter

Random Image

20111216wi031.jpg