Wereldbeker Skeleton in Sochi

Op de bobbaan in Sochi, waar volgend jaar de Olympische spelen worden gehouden, is de laatste wereldbekerwedstrijd skeleton van dit seizoen gehouden. De lenteachtige omstandigheden, de temperatuur lag overdag zo rond de 15 graden, zorgden voor de nodige problemen. De Russen bleken niet in staat om voldoende ijs op de baan te krijgen waardoor het beton er af en toe doorheen kwam. Er zijn dan ook twee trainingsdagen komen te vervallen vanwege de slechte ijsomstandigheden.

De wedstrijd is voor Joska Le Conté teleurstellend verlopen. Zij eindigde op een eenentwintigste plaats in de eerste run en daarmee was voor haar de wedstrijd over want alleen voor de eerste twintig volgt er nog een tweede run. De run van Le Conté was technisch gezien niet slecht maar de eindtijd was niet goed.

Komende zomer gaat er hard gewerkt worden om het materiaal te verbeteren want gedacht wordt dat daar het tijdverlies in zit.

In het eindklassement na negen wereldbekerwedstrijden vinden we Joska Le Conté terug op een zeventiende plaats.

Audi magazine

Interview in het audi magazine

Vanwege de kou de auto in een nieuw jasje!

De door Nivel beschikbaar gestelde auto van Joska is deze week bestickerd, zie hier het resultaat. Zie je deze auto rijden, dan weet je dat Joska erin zit! Op de auto is er ook nog ruimte over voor potentiële sponsoren!

Up met Nivel stikker

Teleurstellend WK

In het Zwitserse Sankt Moritz ligt de enige natuurbobbaan van de wereld. Met een afdaling van ruim 1700 meter is het tevens ook de langste bobbaan van de wereld waar bobslee en skeleton wedstrijden worden gehouden.

Elk jaar wordt eind november begonnen met het construeren van de baan. In drie weken tijd wordt de baan opgebouwd en hiervoor wordt 5.000 m3 sneeuw en 4.000 m3 water gebruikt.

Op deze baan is in twee dagen tijd over vier runs gestreden om het wereldkampioenschap skeleton. Sankt Moritz is de favoriete baan van skeletonster Joska Le Conté, die één van de negenentwintig deelneemsters was.

In de eerste run had Le Conté in het bovenste gedeelte van de baan soms wat moeite om haar slee recht te houden en eindigde ze als tweeëntwintigste. De tweede run was goed, maar toch kwam zij niet verder dan een achttiende plek, wat toch doet vermoeden dat de settings van de slee nog steeds niet optimaal zijn. Op dag twee had ze in de derde run bovenin weer wat kleine probleempjes en kwam ze niet verder dan een vierentwintigste tijd. Met deze resultaten stond Le Conté na drie runs op een tweeëntwintigste plaats in het klassement. Dit was gelijk haar eindklassering omdat alleen de eerste twintig deelneemsters na drie runs nog een vierde run sleeën.

Le Conté was erg teleurgesteld over dit resultaat. Omdat haar runs er zo op het oog helemaal niet slecht uit zien en ook haar starts goed waren, moet de oorzaak waarschijnlijk toch in de afstelling van de slee gezocht worden.

Wereldkampioene werd de Engelse Shelly Rudman, die de Amerikaanse Noelle Pikus-Pace ruim een halve seconde wist voor te blijven. Als derde eindigde Sarah Reid uit Canada, die bijna anderhalve seconde moest prijsgeven op de wereldkampioene.

Er rest dit seizoen nog één wedstrijd, namelijk over twee weken een wereldbekerwedstrijd in Sochi, de baan waar volgend jaar om de Olympische medaille gestreden gaat worden. Omdat deze baan voor iedereen, behalve de Russen, een nieuwe baan is, zal er voorafgaand aan deze wedstrijd tien dagen getraind kunnen worden in plaats van de gebruikelijke vier dagen.

Joska op een postkaart

Joska is terug te vinden op een postkaart van het Duitse Altenberg. Een collega skeletonster kwam deze toevallig tegen en bracht er een mee voor Joska.

Joska on a postcard

MENU

Inschrijven nieuwsbrief

Hoofdsponsoren

Eurotech

Twitter

Random Image

Profiel_foto_Joska.jpg