Teleurstellend WK

In het Zwitserse Sankt Moritz ligt de enige natuurbobbaan van de wereld. Met een afdaling van ruim 1700 meter is het tevens ook de langste bobbaan van de wereld waar bobslee en skeleton wedstrijden worden gehouden.

Elk jaar wordt eind november begonnen met het construeren van de baan. In drie weken tijd wordt de baan opgebouwd en hiervoor wordt 5.000 m3 sneeuw en 4.000 m3 water gebruikt.

Op deze baan is in twee dagen tijd over vier runs gestreden om het wereldkampioenschap skeleton. Sankt Moritz is de favoriete baan van skeletonster Joska Le Conté, die één van de negenentwintig deelneemsters was.

In de eerste run had Le Conté in het bovenste gedeelte van de baan soms wat moeite om haar slee recht te houden en eindigde ze als tweeëntwintigste. De tweede run was goed, maar toch kwam zij niet verder dan een achttiende plek, wat toch doet vermoeden dat de settings van de slee nog steeds niet optimaal zijn. Op dag twee had ze in de derde run bovenin weer wat kleine probleempjes en kwam ze niet verder dan een vierentwintigste tijd. Met deze resultaten stond Le Conté na drie runs op een tweeëntwintigste plaats in het klassement. Dit was gelijk haar eindklassering omdat alleen de eerste twintig deelneemsters na drie runs nog een vierde run sleeën.

Le Conté was erg teleurgesteld over dit resultaat. Omdat haar runs er zo op het oog helemaal niet slecht uit zien en ook haar starts goed waren, moet de oorzaak waarschijnlijk toch in de afstelling van de slee gezocht worden.

Wereldkampioene werd de Engelse Shelly Rudman, die de Amerikaanse Noelle Pikus-Pace ruim een halve seconde wist voor te blijven. Als derde eindigde Sarah Reid uit Canada, die bijna anderhalve seconde moest prijsgeven op de wereldkampioene.

Er rest dit seizoen nog één wedstrijd, namelijk over twee weken een wereldbekerwedstrijd in Sochi, de baan waar volgend jaar om de Olympische medaille gestreden gaat worden. Omdat deze baan voor iedereen, behalve de Russen, een nieuwe baan is, zal er voorafgaand aan deze wedstrijd tien dagen getraind kunnen worden in plaats van de gebruikelijke vier dagen.

MENU

Inschrijven nieuwsbrief

Hoofdsponsoren

Eurotech

Twitter

Random Image

1982.jpg