11e bij EK skeleton

Tijdens de wereldbekerwedstrijd skeleton in het Oostenrijkse Igls werd gelijktijdig gestreden om de Europese titel. Bij dit EK eindigde Joska Le Conté op de 11e plaats en in de wereldbekerwedstrijd was zij terug te vinden op de 19e plek.

Afgelopen week heeft Le Conté veel problemen ondervonden bij het afstellen van haar slee en de trainingstijden waren dan ook ronduit slecht. Uiteindelijk heeft zij voor de wedstrijd besloten om haar slee weer zoveel mogelijk gelijk te maken aan hoe die twee weken geleden was, voordat het experimenteren met de afstelling begon. Dit heeft goed uitgepakt want zij was in de wedstrijd meer dan een seconde sneller dan in de trainingen. Dit verklaart tevens waardoor zij vorige week in Königssee, met een technisch niet slechte run, niet verder kwam dan een teleurstellende 21e plaats. De afstelling moet nog verder verbeterd worden maar de goede weg lijkt weer te zijn ingeslagen.

Met nog 6 deelnemers te gaan was het, toen de als 20e gestarte Roemeense 0.02 seconde onder de op dat moment 19e tijd van Le Conté doorging, nog even heel spannend of Le Conté haar 20e plek kon vasthouden. Uiteindelijk ging er niemand meer onder haar tijd door en was er nog een 2e run voor haar weggelegd.

Hierin lukte het Le Conté om nog 0.07 seconde van haar starttijd uit de eerste run af te snoepen, wat een 6e starttijd opleverde. Ook haar eindtijd was beter dan in de eerste run, n.l. 56.05 om 56.26 seconden. Met deze tijd schoof zij in de uitslag van de wereldbekerwedstrijd op van de 20e naar de 19e plaats en in het klassement van de Europese Kampioenschappen van een 12e naar een 11e positie.

Winnaar van de wereldbekerwedstrijd werd verrassend de Russische Nikitina, die daarmee tevens de Europese titel in de wacht sleepte.

MENU

Inschrijven nieuwsbrief

Hoofdsponsoren

Eurotech

Twitter

Random Image

20111216wi031.jpg