Wereldbeker seizoen afgelopen

Het skeleton seizoen zit er weer op, alle World Cup wedstrijden zijn weer voorbij. Een aantal atleten is nog aan het trainen en testen in Amerika, maar Joska is alweer aan het werk. Ze kan terugkijken op een seizoen met een aantal mooie prestaties.

Aan het begin van het seizoen liep alles nog niet zo lekker en dit was ook terug te zien in de resultaten. Het was voor Joska het eerste jaar dat ze samen werkte met coach Martin Rettl. Het tweede deel van het seizoen begon dit zijn vruchten af te werpen en werden de prestaties steeds beter. Met als hoogtepunt een 6e plek op het EK en een 7e plek in de World Cup in Sankt Moritz.

Podium EK

Joska ziet nog voldoende ruimte voor verbetering en heeft dan er dan ook alle vertrouwen in dat ze de komende twee jaar nog stappen gaat zetten en zich zal kwalificeren voor de Olympische Spelen in 2018.
Mede door de onzekere financiële situatie is het nog niet zeker of de samenwerking met Martin Rettl kan worden voortgezet.

Crowdfunding campagne

Het Nederlands skeleton team wil het seizoen aftrappen in Lillehammer met een gezamenlijk trainingskamp. Het doel van het kamp is naast het maken van trainingsafdalingen ook om kennis over te dragen aan het team dat zich wil gaan kwalificeren voor de Jeugd Olympische Spelen. Om dit kamp te bekostigen is er een crowdfunding campagne opgezet.

Steun de crowdfunding campagne via:
https://wijzijnsport.nl/campagnes/skeletonteam-nederland/bergafwaarts-naar-de-olympische-top/

Coaching

De voorbereiding voor het seizoen gaan een stuk voortvarender dan de afgelopen twee jaar. Dit jaar krijgt Joska weer ondersteuning vanuit de BSBN! De ondersteuning bestaat dit jaar uit coaching en een kleine financiële bijdragen in de reis- en verblijfkosten. Joska zal deze winter gecoacht worden door Martin Rettl. Een coach die zijn sporen verdient heeft in de tijd  dat hij zelf nog sleede (zilver in 2002 op de Olympische Spelen), maar ook als coach van Amerika en Oostenrijk. Joska is hier erg blij mee, zeker omdat ze Martin zelf heeft voorgedragen als coach. Ook Spanje en België, die beiden ook 1 actieve atleet hebben in de World Cup zullen worden gecoacht door Martin.

Nieuw seizoen

Het najaar staat alweer voor de deur. Dit betekent dat de sleematerialen weer tevoorschijn moeten worden gehaald, omdat het nieuwe wedstrijdseizoen eraan komt.

Van de zomer heeft Joska hard getraind en er is een duidelijke progressie te zien in de starttijden van Joska. Het begin van het zomerseizoen had Joska nog wat last van een knieblessure waar zij vorige winter mee kampte, maar dit lijkt nu volledig herstelt! Inmiddels is het ook bekend waar de wedstrijden komende winter gaan plaatsvinden.

Zie hieronder het overzicht:
27-11 WC Altenberg
05-12 WC Winterberg
11-12 WC Königssee
08-01 WC Lake Placid
16-01 WC Park City
22-01 WC Whistler
05-02 WC/EK St. Moritz
19-02 WK Igls dag 1
20-02 WK Igls dag 2
26-02 WC Königssee

MENU

Inschrijven nieuwsbrief

Hoofdsponsoren

Eurotech

Twitter

Random Image

20111216wi031.jpg