Laatste deel van het seizoen

Op het programma staan nog het WK in Konigssee en drie weken trainen op de nieuwe baan in Zuid-Korea met een afsluitende World Cup daar. Het WK bestaat uit vier runs in plaats van twee en zullen plaatsvinden op 24 en 25 februari. 26 februari zal Joska terug naar Nederland rijden om vervolgens 27 februari alweer op het vliegtuig naar Zuid-Korea te stappen. Het mooie is dat in tegenstelling tot het grootste deel van het seizoen dat al voorbij is deze weken Kristan Bromley aanwezig is als coach. Joska is er benieuwd naar de baan van Zuid-Korea, niemand is hier nog geweest, dus dat wordt een zoektocht naar welke lijnen het beste werken in de baan.

Highlight seizoen tot nu

De highlight van het seizoen tot nu toe is een 10e plek tijdens de World Cup in st. Moritz. Dit is de enige baan ter wereld die is gemaakt uit natuurijs. Alle andere banen zijn gemaakt van kunstijs.

WC wedstrijden

De eerste helft van het seizoen zit er alweer op. In verhouding zijn er pas weinig World Cup wedstrijden geweest en staat erin 2017 nog veel op het programma! Op dit moment zijn er een World Cup in Whistler en een World Cup in Lake Placid geweest.

In Whistler is Joska als 18e geëindigd. Na een goede eerste run waar Joska dichtbij de top 10 zat, ging de tweede run iets minder. Ondanks dat de tweede run beneden in de baan beter ging heeft een foutje bovenin de baan veel tijd gekost. Alle snelheid die je bovenin verliest, mis je immers de rest van de baan ook.

In Lake Placid gooiden een laat startnummer en het materiaal roet in het eten. Tijdens de wedstrijd in Lake Placid sneeuwde het erg hard waardoor er steeds meer sneeuw in de baan kwam. Hoe later het startnummer, hoe meer je werd afgeremd door de sneeuw. Helaas had Joska een laat startnummer waardoor ze veel tijd heeft verloren door de sneeuw. Tevens was tijdens de trainingsweek al gebleken dat het materiaal niet goed liep, ondanks goede runs bleven de tijden achter. Het is nog niet duidelijk wat precies de oorzaak is. Helaas was er ook geen materiaalman/coach aanwezig in Noord-Amerika waardoor Joska er alleen voor stond. Gelukkig is de eerste week van januari er wel een materiaalman/coach aanwezig om te kijken wat de oorzaak is.

Hieronder het overzicht van de wedstrijden met daarbij de Nederlandse tijden:

06-01-17 WC Altenberg (GER)             09:30
15-01-17 WC Winterberg (GER)          12:15
20-01-17 WC St. Moritz (SUI)               13:00
27-01-17 WC Konigssee (GER)           13:15
03-02-17 WC Igls (AUT)                        10:30
17-03-17 WC PyeongChang (KOR)      05:00

De wedstrijden zijn live te volgen via het youtube kanaal van de IBSF: https://www.youtube.com/user/bobskeletv
Ook zal een directe link voor de wedstrijd op de twitter pagina van Joska worden geplaatst: @Skeleton_Joska

WK Skeleton niet in Rusland

Gezien het rapport dat MClaren naar buiten heeft gebracht over de inzet van staats gesponsorde doping heeft de IBSF besloten het WK niet in Rusland plaats te laten vinden.  De IBSF vreesde dat de sportieve elementen zouden ondersneeuwen bij discussies en beschuldigingen over doping bij een WK op Russische bodem. Het WK vindt nu half februari plaats in Konigssee, Duitsland. Een stuk dichter bij huis! Het precieze WK programma is nog niet bekend.

Vloggen

Men is vaak benieuwd wat Joska zoal doet in de winter. Joska gaat daarom vanaf nu proberen iedere week een vlog bij te houden. De eerste staan inmiddels online:

https://youtu.be/FUorpu2PC5g
Wil je geen vlog missen? Abonneer je dan op het Youtube kanaal van Joska

MENU

Inschrijven nieuwsbrief

Hoofdsponsoren

Eurotech

Twitter

Random Image

20111216wi051.jpg