Ziggo Sport

Afgelopen zondag nam het programma Mind & Guilty Pleasures op Ziggo sport live contact op met Joska over de voorbereidingen op de World Cup in Winterberg.

Voor mensen met een Ziggo sport abonnement is de uitzending hier terug te zien:
https://www.ziggosport.nl/video/27837-body-mind-guilty-pleasures-aflevering-1.html

De eerste World Cups

Daarna was het tijd voor de eerste World Cup wedstrijd in Lake Placid. In de paar trainingsafdalingen die wel doorgingen liep het niet helemaal lekker in bocht 9 en 10. Voor de wedstrijddag was er daarom samen met de coach besloten om de strategie in deze bochten wat aan te passen. Dit ging goed! Echter kwam Joska hierdoor anders uit in bocht 11 en 12 waardoor er daar problemen ontstonden die veel tijd hebben gekost. Een 25e plek was daardoor het eindresultaat. Erg jammer want anders had er zeker een top 15 resultaat ingezeten.

Vervolgens werd er afgereisd naar Park City en Whistler voor de volgende twee World Cups waar de resultaten een stuk beter waren. In Park City is Joska op een 14e plaats geëindigd en in Whistler op een 12eplaats waarbij ze haar eigen PR op deze baan met meer dan een halve seconde heeft aangescherpt. Ook heeft ze hier haar hoogste snelheid ooit op de slee gehaald: 139,34 km per uur, 3 kilometer meer dan haar oude snelheidsrecord. Het is uiteraard de bedoeling om deze stijgende lijn vast te houden!

Start seizoen

Dit jaar is een belangrijk jaar, het is namelijk een Olympisch seizoen. De Olympische Spelen vinden plaats in februari. Alle World Cup wedstrijden moeten voor die tijd zijn afgerond, vandaar dat het seizoen dit jaar erg vroeg is begonnen. De eerste dagen sleeën zitten erop in Calgary. De eerste afdalingen zijn gemaakt op een gloednieuwe Bromley slee. De eerste afdalingen stonden dan ook in het teken van wennen aan de nieuwe slee. Calgary is een makkelijkere baan en daarom erg geschikt om de nieuwe slee te leren kennen. Het eerste gevoel op de slee is goed. Het zal nog wat tijd kosten om echt te wennen, want de slee reageert een stuk directer dan de oude slee. Wel lijkt er duidelijk meer snelheid in te zitten dan in de oude slee.

Trainingen

Het seizoen is begonnen met een aantal trainingsweken. Deze vonden plaats in Calgary, Whistler en op de Olympische baan in PyeongChang, Zuid-Korea. Waarna er nog een aantal extra trainingsdagen op het programma stonden in Lake Placid waar eveneens de eerste World Cup plaatsvond. Van extra trainingsafdalingen is het daar niet echt gekomen. Vanwege hoge temperaturen en regen lag er maar weinig ijs op de baan waardoor de meeste trainingen gecanceld werden. In deze trainingsperiode was de uitdaging om zo snel mogelijk te wennen aan de nieuwe slee en deze zo goed mogelijk af te stellen.

Sportmarkt zeist - 26 augustus

op 26 augustus is Joska aanwezig op de sportmarkt in Zeist met de skeleton simulator!!

MENU

Inschrijven nieuwsbrief

Hoofdsponsoren

Eurotech

Twitter

Random Image

20111216wi011.jpg