Beste Nederlands skeleton resultaat ooit

Tijdens de World Cup in Königssee heeft Joska een prachtig resultaat neergezet. Ze is hier als 7e geëindigd. Na de eerste run stond ze nog 13e, maar de tweede run wist ze de 3e tijd neer te zetten. Dit is het beste resultaat ooit door een Nederlander behaald in de skeleton sport. Joska denkt dat het goede resultaat mede komt doordat zij deze week de beschikking had over een andere slee. Volgens Joska is deze slee flexibeler waardoor deze beter meebeweegt in de bochten en gemakkelijker te sturen is, het gevoeld op deze slee is erg goed. Tijdens de World Cup in St. Moritz heef Joska in ieder geval ook een duidelijk betere prestatie dan voorheen neergezet door als 12e over de finish te komen. De komende wedstrijden zullen we zien of ze deze stijgende lijn kan voortzetten. Joska is nog wel op zoek naar sponsoren om deze slee te kunnen financieren.

Herbeleef de race in Königssee via: https://www.youtube.com/watch?v=hibCpDo1rjo

 

Start van het seizoen 2014-2015

Het is een tijd stil geweest om Joska. Afgelopen maanden heeft ze zich voorbereid voor de start van het nieuwe seizoen. Er zijn deze zomer een aantal grote veranderingen geweest waarvan onder andere een trainerswissel en de mededeling dat het NOC*NSF de ondersteuning van de slee sporten staakt.

Samengevat betekent dit dat er geen geld meer beschikbaar is vanuit de bond voor de financiering van het seizoen en alles dus uit eigen middelen moet komen.

Joska is dan ook hard opzoek naar sponsoren die op enig manier dan ook zouden willen ondersteunen. Een skeleton seizoen kost al snel 30.000 euro. Deze kosten bestaan voornamelijk uit reiskosten & overnachtingen en materiaalkosten.

Ondanks dat er niet meer gerekend kan worden op ondersteuning vanuit de bond of het NOC*NSF gaat Joska door met sleeen en is ze op dit moment in Winterberg haar eerste afdalingen aan het maken van het seizoen.

Dit seizoen zal op de baan van Winterberg het WK worden gehouden en elke afdaling die hier extra gemaakt kan worden helpt in de voorbereiding op het WK.

Mocht er iemand Joska op 1 of andere manier willen ondersteunen of ideeën hebben die Joska kunnen helpen om haar financiering rond te krijgen laat dit dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Joska is nu vooral opzoek naar vervoer om komende (en volgende) winters te reizen door Europa van skeletonbaan naar skeletonbaan.

Op naar Winterberg 2015, op naar Pyeonchang 2018!

Skeletonster baalt van rotseizoen (NOS.nl)

"Dit is zo'n slecht seizoen geweest, dat het alleen maar beter kan." Voor de Nederlandse skeletonster Joska Le Conté zit het seizoen erop na de laatste World Cup wedstrijd in Königssee. Haar droom om naar de Olympische Spelen in Sotsji te gaan is bij een droom gebleven.

Vorige week werd al duidelijk dat ze zich niet meer kon kwalificeren voor de Winterspelen, maar ze hoopte met een goede laatste wedstrijd in ieder geval te laten zien dat ze bij de internationale subtop hoort.

Ook dat mislukte. Ze wijt het aan de sneeuwval tijdens de wedstrijd. "Het was een oneerlijke wedstrijd. Na de eerste tien runs begon het te sneeuwen. Toen ik aan de beurt was, als achttiende atleet, was de baan verschrikkelijk slecht." Ze finishte uiteindelijk als negentiende.

"Frustrerend om naar de Spelen te kijken"

Le Conté pakt dus niet haar koffers, maar blijft noodgedwongen thuis. "Het zal best frustrerend zijn, maar je wilt het toch zien. En ach, ik heb dan toch niks anders te doen."

Le Conté heeft wel voldaan aan de internationale kwalificatie-eis, maar niet aan die van NOC*NSF: een topachtklassering in de wereldbeker. "Daardoor gaat nu een Roemeense, die eigenlijk achter mij staat op de ranglijst. Maar goed, het is niet anders. Ik ga nu eerst rust houden en me dan voorbereiden op volgend seizoen."

Geen trainer

De 26-jarige atlete, die in 2006 de overstap maakte naar de skeletonsport, is namelijk nog niet van plan te stoppen. Haar slee wordt voorlopig opgeborgen. Ze gaat weer aan het werk bij de motorrijdersbond, waar ze beleidsmedewerker is. Ook gaat ze nadenken over hoe ze het volgend seizoen aan zal pakken. Want dat er zaken moeten veranderen, dat lijkt wel duidelijk.

Zo heeft ze geen trainer. Tot aan de Kerst kon ze meetrainen met de Britse vrouwen, toppers in haar sport, maar in de aanloop naar Sotsji wilden die haar er niet meer bij hebben. En dus trainde ze alleen, prepareerde ze haar slee zelf en nam ze een familielid mee naar alle wedstrijden. Haar vader of moeder maakte video-opnames, zodat ze in ieder geval kon zien hoe ze over de baan gleed.

Slechtere start

In een sport die in Nederland niet populair is, blijft het moeilijk om de juiste mensen te vinden die je vooruit kunnen helpen. "Ik heb dit jaar wel in Papendal kunnen trainen. Op zich is het fijn dat een trainer naar je kijkt. Maar mijn start, altijd een van mijn sterkste punten, is dit jaar juist slechter geworden. Dus ik moet andere schema's te maken. Zodat ik volgend jaar, als het WK is, wel voor een verrassing kan zorgen.

 

Bron: NOS.nl

NUtalk Winterspelen

Een interview met Joska voor Nu.nl in het kader van de Olympische Spelen.
Het interview met Joska start op 3:20

http://www.zie.nl/video/sotsji2014/NUtalk-Winterspelen-aflevering-5/m1mzgo2fhq7s

Trainingskamp Antwerpen

Nederland kent een mobiele startbaan. Dit is een baan waarop de skeleton start geoefend kan worden en die overal opgebouwd kan worden (in 2 dagen). Deze baan staat deze zomer 6 weken in Antwerpen bij Sportopia (http://www.sportinga.be). Mensen die een bandje kopen kunnen hier naast een heleboel andere activiteiten ook een start maken met de bobslee. Voor ons een mooie gelegenheid om een week op trainingskamp te gaan! ’s Ochtends zelf trainen en daarna helpen bij de baan. In ruil daarvoor hadden wij geen reis- en verblijfkosten. Ook onze trainer Patrick van Balkom was erbij. Normaal hebben we maar een keer starttraining in de week, daarom is het lekker om een aantal dagen achter elkaar te kunnen starten,  de aanwijzingen van de dag ervoor zitten dan nog fris in je hoofd. De starttijden werden dan ook steeds sneller in de loop van de week! Ik kijk ernaar uit om straks weer op ijs te kunnen starten!

MENU

Inschrijven nieuwsbrief

Hoofdsponsoren

Eurotech

Twitter

Random Image

20111216wi011.jpg